Dinsdag 5 november, Shit!!!!

Zo, er is een flink stuk van mijn haar af. Dat moest, maar wel van mij!

Sinds 3 weken moet er van alles met me gebeuren en daar heb ik weinig zeggenschap meer over. Je hoort eerst dat je kanker hebt, en dan volgt het hele circus met scans en foto’s en testen. Twee weken onzekerheid en dan de opluchting: geen uitzaaiingen, met dubbel i, raar woord!  Vervolgens moest alles ook nog eens van binnenuit bekeken worden. Daar moeten je darmen schoon voor zijn, dus door de laxeermiddelen  kom je bijna niet meer van het toilet af. Ik nam mijn telefoon maar mee, want de scheurkalender heb ik in oktober/november stiekem al helemaal bekeken en je verveelt je snel in zo’n klein hokje. Op Spotify had ik een verzameling goede muziek gebundeld, en de dagen voor het darmonderzoek kreeg het woord playlist opeens een hele nieuwe betekenis.

Afgelopen maandag heb ik in Hoorn de intake gehad voor de bestraling. Heel veel lof voor de uitgebreide informatie, ruim een uur heb ik alles gehoord en kunnen vragen wat ik maar wilde.  Daarvoor was ik administratief ook al ruim een half uur bezig gehouden. Tel daar een paar koppen koffie bij op die ik voor en tijdens dit alles had gedronken en dan kom je uit op een blaas die op knappen staat.  Na afloop van het gesprek moest ik op voor een nieuwe CT-scan, en er zouden strepen op mijn lichaam worden gezet om de juiste houding tijdens de bestralingen vast te kunnen leggen. Onderweg daarnaartoe zei ik tegen de arts dat ik even gebruik ging maken van het toilet. Dat mocht niet! Nee, een volle blaas kwam zo prachtig van pas voor de CT-scan. Dat zeg ik, weinig over jezelf meer te zeggen hebben.

Op weg naar 28 bestralingen in 5,5 week tijd, 5 bestralingen per week en gelijktijdig de chemo, maar die dan 7 x per week. Prettige feestdagen alvast! Na afloop hiervan volgt een wachtperiode van 3 maanden, waarin de bestraling nog doorwerkt en ik hopelijk wat kan aansterken. En dan krijg ik de operatie waarbij mijn endeldarm wordt verwijderd en de stoma wordt gemaakt.

Al met al:

Strontvervelend!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *